Purple Rain


Entries About Linkies BIASES DASHBOARD
Welcome Note


Hello , welcome to my blog . Hope you enjoying read this blog . Don't forget to follow this blog :)

Tagboard

Put your cbox code here ^_^

Followers

Put your followers gadget here ^_^

Credits

Template: Aina Marsya
Others : G - D

Supernova :)
Friday, November 23, 2012 • 6:58 AM •




Hai assalamualaikum , Kenai lagi dak ? Ha tak kenai ? *dush dush :D Kan dah kenaa . Hehe . Tengok tajuk atas tu ? Terselah kerinduan aku dekat hampa weyy  :) Supernova ? Yess this is my group :) Cantik kan nama ? Memang cantik , sapa yang pilih kan ? Heee :D Memang lama dah terpikir nak tulis pasai group ni , tapi tak sempat . Sekarang Jaja dah tulis . Hampa baca nah ? Weyy aku rindu sangat sangat nak bergelak dengan hampa , nak jadi gila dengan hampa . Bila kita nak keluar ? Sumpah aku rindu sangat sangat dekat hampa weyy . Aku tau aku dengan hana paling gila dalam geng tu . Haha . Aku waras lagi tau :D Btw birthday hampa semua dah lepas kan kan ? *habis duit aku -,- Nak hadiah letew :D Sorry aku tak sempat nak beli lagi hadiah dekat hampa .  Nanti insyaallah kalau aku ada duit aku beli tau .  Jangan risau laa , Hampa kan kawan aku :)
Weyy kita sekolah tak sama dah kan ? Rindu kot nak bergusti dengan hampa semua . Aku dekat sekolah baru tu pon perangai gila gila macam tu jugak . Hampa camna ? Syok dapat kawan baru ? Dah dapat kawan baru tu , 
Jangan lupa aku sudah nah :) 


Anis aku curi gambar hang :) Jangan marah yee . 

Anis : Hang rindu aku kan ? Hmm nampak pon dah tau . Alololo hang derek dok buat sweet dengan aku . <3 Aku tau , Hang memang tak suka Horror movie kan ? Hang ada gitau aku haritu kalau hang tengok cerita hantu mesti hang akan teringat muka hantu tu . Aku ingat lagi weyy :D Tapi aku selalu paksa hang tengok . Hahaha . *Aku memang kejam sikit  . Btw la nii hang dah semakin chubby sayang . Chubby pon comei kan ? 
Hana : Hana aku tak rindu sangat dekat hang . *Hoho . Kalau keluar rumah ja mesti nampak hang . Mana bosan pon -,- Hahaha . Aku melawak jala . Aku rasa hang kot selalu rapat dengan aku . Asyik Asyik kalau nak gossip apa apa mesti cari Jaja kan ? Sweet sangat <3 Hang dah semakin alim wey . Tak sangka jiran aku dah jadi ustazah . Aku ingat lagi kata kata hang yang megeluarkan tanduk kat kepala aku . Haha * Jangan dok minat sangat la korea tu . Bukan hensem sangat . Aaron hensem lagi -,- Memang naik tanduk pon . 
Maliana : You sangat comei :) Hehehe . Jom keluar kangar jom . Rindu woo nak pulun camera hang yang cantik tu . Haha . *muka taktau malu ni :D Nampaknya hang nak tinggi daripada aku dah . Haish tak bole jadi ni . Hahaha . Fighting Jaja Fighting ! Weyy lama kot tak jumpa hang . Bosan dan aku hari hari dok jumpa muka yang sama ja . Hana anis Hana anis. Ayoyoyoy -,- Btw hang sihat dok ? Kalau hang sihat lagi aku sihat  . Hahaha . Nanti aku p rumah hang buat hingaq tau . Hehehe . 
Tengku : Heyooo . Saya sangat jeles dengan kamu tahu tak ? Nak tahu sebab apa ? Sebab kamu dah tinggi pada saya woo . Sedih sesangat , Hang memang suka cakap banyak eh ? Perangai hampa semua sama jaa . Haish . Mau aku tak gila dok dengan hang weyy . Mai rumah aku cepat . Kaka dengan Aku rindu hang ni . Hahaha . Wey hang dah jadi ustazah ? Untunglaa aku dapat kawan macam hang . Mesti hari hari aku dok dengaq ceramah daripada hang kan . Tambah tambah lagi jiran aku tu -,- Hang dengan Hana sama jaa . Kalau aku sebut pasai korea ja mesti hang pa tak puas hati kan ? Aku tau hampa jeles . Hoho :D Hang selalu jeles dengan aku sebab aku selau pakai baju merah . Hahaha  . Bukan selau aku pakai . :D
Haa okayy sebenarnya banyak lagi yang nak tulis . Tapi tangan aku dah suruh stop  :) Apa apa pon aku harap hampa baca tau :) Bye . Assalamualaikum . 
p/s :  You are my bestfriend as well as my lover , and I do not know which side of you I enjoy the most . 
 I treasure each side , just as I have treasured our life together :)

0 people | Comment here
Mengapa Doktor Bedah Memakai Baju Hijau ?
Tuesday, October 9, 2012 • 9:10 PM •

Hye assalamualaikum , Entry kali nie syok sikit sebab berkenaan dengan doktor :) Hehe , Mengapa doktor bedah memakai baju hijau ? Jom kita tengok sebab apa :)


Selalu dalam bilik bedah kita selalu tengok doktor memakai baju hijau semasa bertugas . Kenapa?
Pada mulanya doktor dikatakan memakai warna putih kerana ia warna yang melambangkan kebersihan . Bagaimanapun , seorang doktor yang berpengaruh telah menggantikan warna putih dengan warna hijau kerana menurutnya warna hijau lebih sejuk.
Walaupun sukar dipastikan mengapa warna hijau paling sesuai bagi doktor untuk melihat lebih baik di ruang pembedahan, secara umumnya kerana hijau adalah warna berlawanan dengan warna merah .
Warna hijau dapat menyegarkan mata ahli bedah semasa melihat benda-benda berwarna merah , termasuk organ-organ tubuh yang berlumuran darah ketika pembedahan .
Melihat warna merah secara terus menerus menyebabkan signal warna merah di otak mengurangkan sensiviti terhadap variasi warna merah.
Alasan lainnya adalah, terus-menerus fokus pada warna merah akan menyebabkan pakar bedah kurang memberikan tumpuan dan mengganggu penglihatan doktor.
Jika warna baju-baju pakar bedah berwarna hijau, ilusi ini akan memudar dan tidak akan mengganggu penglihatan doktor.
Haa , Semua orang dah tahu kan sebab apa doktor bedah pakai baju warna hijau :) Heee sebelum nie Jaja pon  tertanya - tanya kenapa doktor bedah pakai baju warna hijau . :) Sekarang kita dah tahu :D 

0 people | Comment here
Lee Hyun Woo :)
• 8:52 PM •

Assalamualaikum and Annyeonghaseyo . Okay semenjak dua menjak nie , Tangan rajin sangat nak tulis macam macam kat blog nie kan ? Kalau tidak setiap bulan satu entry jaa , Hahaha . Kan ? Hmmm , Lee Hyun Woo , Lee Hyun Woo  . AwwAww <3 . Okay rilek rilek . Kenai dok sapa tue ? Ha tak kenai ? Okayy -,- Hahahaha . 

Okay ramai yang tahu kan , dia nak datang Malaysia ? Tapi dia jalaa . Nak p Nak p ! Lagi 4 hari kot . Dia datang Malaysia sebab nak promote cerita TTBY . Kalaulaa bole p , Woahhh , No komen -,- Dia hensem ooo , Sampai dok berebut dengan Yanie Pinky . Hahahaah . Yanie oh Yanie , Dia suami saya tau . Awok tak bole ambik . Nak tengok gambar dia ? Stgi tengok dekat atas k ? 

Hmm , Dalam cerita TTBY dia paling happy :) Syok tengok watak dia . Kalau apa apa jaa mesti tangkap gambor , Then letak dekat apo tah :) Lebih kurang macam instagram laa . Hehe .  

Tengok gambar nie , Nie masa part dia sedih . Alololo .
Tapi sedih sedih pon , Dia tetap tabah kan ? Haa , nie lagi satu gambar dia :) 

Haa , Okay sampai sini jakot entry kali nie , Tatau nak tulis apa dah , Tak larat nak perah otak dah . Hahaha   
p/s : You smiling is better than me smiling :)  Bye .


0 people | Comment here
Cuti :)
Monday, October 8, 2012 • 6:12 PM •



Heyy , Assalamualaikum sahabat . Dok buat apa tue ? Sihat dok ? :) Jaja dekat sini sihat jaa , Sekarang nie Jaja berada di London . AwwAww . Ok saya dah merapu -,- Hahahah . Tengok tajuk atas . Simple jaa kali nie tajuk kita k ? Hehehe .  Hmmm Jaja dapat cuti sekola dari hari Selasa sampai hari Rabu minggu depan :) Syok ? Bole tahanlaa  . Cuti nie pon disebabkan PMR . Hahaha , Tapi Jaja bersyukur sebab dapat cuti yang tak berapa lama tue . :D Bukan selalu nak dapat cuti lama lama bulan 10 nie kan ? Hahaha , Yang tak syoknya , Bukak bukak sekola exam terus -,- . Mana syok pon kan ? Dengan study sendiri sendiri jaa , Keliaaa mana pon . Hahah , Muka nie nak study sorang sorang ? Please laa , Lebih baik tengok Tv jaa . Jaja tak berapa suka sangat study sorang sorang nie , Sebabnya kalau study sorang sorang mesti buku yang baca kita kan ? Semua orang penah jadi gitue gaya   ?  Hmm , Study dengan kawan enjoyy sikit . Hahahah . Ha ok , sampai sini jaa entry Jaja kali nie  . Sebelum Jaja kata bye , Jaja nak ucapkan *Goodluck to all PMR Candicates . All the best :) Fighting ! * 

0 people | Comment here
To The Beautiful You
Friday, September 28, 2012 • 5:43 AM •


Heyy , Anyeonghasayo :) Eotteohge Dangsin-eun ? Hehe Korea sebentar :) Kalau nak tau apa maksud tue cari laa :) Searching Is Loving <3 Hahaha . Rindu blog yang cantik nie kan  ? Alolololo . Tengok Tajuk Atas ? Macam kenal jakan ? Ha nak tahu kah ? K k Jaja bagitau . Tue Cerita Korea yang sekarang nie popular di TV . Ramai Jugak laa orang tengok cerita nie . Termasok la Jaja sendiri :) Cerita nie memang syok kan ? Ada sedih , Ada lawak . Part sedih memang teriak laaa , Ada sapa sapa kt sini bila part sedih dia gelak ? Erk ? Ouh nampaknya dia tue dah tak betoilaa -,- . Aww sweet kot cerita nie . Tengoklaa sapa Hero ngan Heroin dia kan ? Nak tahu sapa ? Perlukah anda tahu ? Hahaha . Tengok sendiri laa baru tahu . Rilek arhh , Takkan dah merajok ? Jaja gitau k ? Hero dia Minho (Shinee) Heroin dia Sulli ( fx) Hehehe . Minho tue memang favorite Jaja laa . Disebabkan dia laaa Jaja layan cerita nie :) Semesti lakan ? Jaja kan peminat setia shinee :) Sulli pon Jaja suka jugak . Tapi lebih lagi kepada Minho laa . Hmm , Cerita nie sweet sesangat . Jeles k Jeles . Hahaha . Kalaulaahh Jaja di tempat sulli , Woahhh ? Aww Awww <3 No komen . Hehehe . Hmm cerita nie setiap hari Rabu dan Khamis jaa . Tue membuatkan semua orang ternanti - nanti kan ? Kalau orang yang tak dapat tahan kesabaran dia mesti cepat cepat tengok kat Youtube kan ? Heheh . Jaja tak suka sangat tengok kat youtube :) Nak tahu sebab apo ? First sebab sari kata dalam bahasa inggeris :) Besalakan orang tak berapa pandai BI . Redha jala -,- Hahaha . Second sebab tak dapat hayati :) ToinkToink . Mana syok tengok kat Youtube , Tak suspen laa . Haha , Hmm biaq p kat hampa lakan ? Hmm setakat nie dulu k ? Annyeong :D




0 people | Comment here
Selamat Hari Raya :)
Saturday, August 11, 2012 • 8:27 AM •



Assalamualaikum dengan ini saya mengistiharkan bahawa esok raya . Yeayyyyy! Permulaan yang sangat tak betol -,- Hahah . Excited gila kau Jaja :) Hehe .  Awak Awak sekalian Sihat tak ? Saya dekat sini sihat jaa , Tak balek kg kah ? Hehehe , Kalut nk tau urusan org kan ? Hmm , pejam celik pejam celik dah nk raya kan ? Sedih pulak nk tinggai Bulan Ramadhan kan ? Andai ini ramadhan terakhir kita , macam mana ? Hmm okok dah beli baju raya dah ? Warna apo ? Jaja warna kelabu :D Haa sama ? Woahh , Hahaha , Angkat kening skit *__* ToinkToink , Kasut raya ? Jaja dah beli dah . Nak tahu kah ? Rasa tapayah lakot kan ? Hehehe , Tunggu raya k ? Hmmm raya raya raya :) Syok kan ? Sbb dapat duit raya oooooooo . Hahaha , Amacam beli dah mercun ? Woahh pakcik makcik sekalin mercun tukan bahaya , Kang tangan tercabut hampa jugak yg susah kan ? Kita main mercun bawang pon dah cukup . Hahahaha XD Jangan main mercun tau . Tak sayang ka kt tangan yg comei tue ? Hahahaha , Kalot jaa Jaja nie , Ikot suka depala . Hadoiiii . Haha Eh ? K -,- Hmm , Tatau nak tulis apo dah , Idea takmasok malam malam nie, Besa lakan , katil dengan bantal dok panggil dah . Hahaha . Klaa setakat nie dulu k ? Tunggu entry seterusnya k ? ByeBye .

0 people | Comment here
Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak
Friday, July 20, 2012 • 4:42 PM •



Assalamualaikum , Apa khabar ? Lama tak dengar cerita kan kan ? Rindu Jaja tak ? Ha , Tak rindu ? K tapa -,- Acane puasa ? Ok ? Jaja Ok jaa :)  Tapi yang masalahnya nie , Dekat Dekat nak puasa jugaklaa demam nak mai . Haish . Tamau Ponteng puasa ! Nak Puasa jugak ! Hmm , Makan apo sahur tadi  ? Sedap dok ? Ka Tada  selera nak makan ? Hehe , Takkan First First Puasa takda selera ? Chill la sis , Jaja makan sedap ooo . Hahah , Kenyang :) Sampai Menjilat Jari :)  K tatau nk tulis apo dah -,- Hmm , Baju raya hampa semua warna apo ? * Jaja woiiii Puasa pon baru mula dah tanya baju raya . Haiyooo . Saja pon Jaja nie . Klaaa setakat nie dulu coretan saya untuk kali nie , Muehehe . P/s : Jangan Ponteng Puasa aww , Nnti bila dah raya mintak duit raya banyak banyak k ?  Ok saya merapu -,- Nak dengar pantun yang tak berapa menarik dok ?  Japp ehh , Sekotak mancis , Secawan madu ... Selaut kasih , Seluas rindu ... Salam manis penuh syahdu ... Salam Ramadhan ku ucap padamu :) Selamat Berpuasa :) Pantun kah itu ? Apa apa jalaa Kbai : ) Jumpa tahun depannn . 


0 people | Comment here